tisdag 23 juni 2015

Bästa, bästa bäret

Sommaren är här och med den alla goda, smarriga bär. Trots lite kyligt väder så finns det nu gott om jordgubbar på självplocket nära sommarstugan vilket bara är fördelar om du frågar mig. Vad är väl midsommar utan jordgubbar?

Vi fick slurpa i oss en god jordgubbspavlova till efterrätt på midsomamraftonskvällen. Jag skrev slurpa för det var det ljud som lämpligast beskriver när en hel tårta försvann så snabbt och vi bara var tre personer som åt!

Anna Pavlova var rysk ballerina som fick tårtan uppkallad efter sig under en turné down under. Om det var Nya Zealand eller Australien som är upphovsland käbblar de fortfarande om. Jag kan bara säga att god är den. Tanken är nog att marängen ska likna hennes tyllkjol.

Just den här fylldes med jordgubbar (duh!), lättvispad grädde och hemgjord vaniljkräm. Jag kan ju inte bara slänga äggulorna och den krämen är sååå god. Nu väntar jag till nästa helg när jag kan fortsätta jordgubbsfrosseriet. Måste göra ny sylt till exempel. Vad gör ni helst av jordgubbar? Äter som de är, är mitt självklara svar på den frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar