Ett tag sen jag bloggade och även bakade. Efter jul blev det en liten paus med baket men nu är det hög tid att sätta igång igen. Idag laddar jag mentalt inför morgondagen då jag har tänkt att ta itu med det där jag fruktar mest, ja ni vet vad jag menar de däringa wienerbröden.
Uppladdningen bestod i dag av en klassiker - Toscakaka. Riktigt god, lite undergräddad men fungerar. Säkert godare om den får bli kall. Utöver den blev det Elsas rågkakor som fick betyget som står i rubriken av min man. Skulle kunna kalla de för nyttiga, de innehåller ju rågmjöl. Aprikossnibbar står även det för det nyttiga inslaget, frukt.
Generellt tycker jag att förlaget ska testbaka många av recepten inför en eventuell nyutgivning. Härom helgen bakade jag en Kryddkaka med lingon, finare namn för en mjuk pepparkaka. I receptet står det att kakan ska gräddas i hiskeliga 60! minuter. I de här fallen är det bra att jag har bakat en del. Efter 35 minuter kollade jag till den och den var klar! Tänk på de som litar blint på recept och timer, trist tycker jag.
Bis morgen och redovisning av Wienerbröden, yikes!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar