Nu är det mycket julbak som är kvar i boken. De där fruktkakorna och lite pepparkakor som bakelser. Nu har jag bakat lite som min mamma gör. Rulltårtan här nedanför till exempel skulle varit fylld med en apelsinkräm men jag kände mer att förlänga sommarkänslan så det blev hallon istället. Vilken tur att jag hann ta en bild innan kollegorna hade slurkat i sig hela biten.
Samma tur hade jag inte med Kerstins mandelrutor som var busenkla och jättegoda. Mandelmassa, ägg och apelsin. Täckt med choklad som smälter på den varma kakan. Alltså ingen bild på det.
Däremot hittar ni Frasbakelser. Riktigt goda. Petit chouxklutt på smördeg. Sedan fyller man klutten med citronkräm och en gräddklick. Riktigt fräscht!
Zolabakelser var en sådan där sak som jag gått och dragit mig för att göra. Mycket beroende på gelatinet i krämen men det blev förvånansvärt bra. Jag fuskade lite här eller rättare sagt förbättrade jag receptet genom att tillsätta punsch även i krämen så det blev dubbelt med sprit både i, och på, bakelsen. Lite blek bild men som sagt gott skit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar