torsdag 9 april 2015

Påsken har passerat

Och med den massa god mat, trevligt sällskap och godis. Som jag sade tidigare så ordnade jag (självklart) fikabrödet. För en gång skull kan jag säga att jag nog förbrände en stor del av det jag åt i slalombacken där jag hängde i två dagar.

Look alike Påskstubbe, den är slående lik den som finns på bild i boken. Min innehöll smörkräm, Drottningssylt och täcktes av påskgul marsipan med chokladfläckar för att få det autentiska stubbeutseendet?!


Strax innan påsk bakade jag makroner. Jag vet, det är dumt att baka något som inte finns i boken, speciellt när man ligger kraftigt efter. En kollega till min man fyllde jämnt och har alltid visat stort intresse för makroner med lakritsfyllning och sagt saker som " jag fyller år i mars..." Så nu gjorde jag slag i saken och bakade rosa makroner med lakritssmak och överraskade henne på jobbet med dem. Det verkar som hon blev VÄLDIGT glad



Halva satsen blev rosa med lakrits den andra halvan blev gula med lila drottningfyllning. De var också väldigt smarriga och passade bra som påskdagsfika med resterna av stubben.

Nu börjar vi närma oss födelsedagskalas igen. Ja, i vår familj har vi fortfarande kalas oavsett hur gamla vi blir. Det är mannens födelsedag som närmar sig och han har beställt "nästa sak ur boken". Hade ju varit piece of cake om jag hade bakat i ordning...Han älskar bullar så det är givet sen blir det väl något tårtaktigt också. Orange är en favoritfärg, vi får väl se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar