onsdag 21 maj 2014

Mamma kan bäst!

Ja visst är det så. Mamma bakar bättre än jag gör. Det har framkommit nu på sistone. Härom helgen bakade jag en kanelkaka, enligt Sju sorters kakor. Den tog jag med mig till landet. Där hade mamma bakat en rabarber- och bärkaka. Saftig som tusan om du frågar mig. Min torra kanelkaka var ingen vidare hit. Den högra på bilden.


Tror att de äldre recepten har lite väl lång gräddningstid. Tänk bara på Odenbullarna senast.  Men det är nog inte bara det...

Idag fick jag lite feeling för att baka en rabarberpaj, det är rabarberfestival i Sörmland den här veckan. Mamma gör en grym paj, framförallt skalet som blir hårt, lite knäcksmak, helsmarrigt helt enkelt. Jag försökte mig alltså på detta och lade till kardemumma och hallon i fyllningen. Sätter in i ugnen och GLÖMMER bort den. Resultatet blev brända kanter. De skar jag bort men har inte vågat smaka på den ännu. Känns som att jag har lagt av mig med hela bakningen, högst olägligt också. Jag får helt enkelt ta mig i kragen och kanske börja använda timern.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar